Trump blokkeert stimuleringsrekening terwijl cryptoregulators om duidelijkheid smeken

Trump schrapt COVID-fonds en stuurt markten in het rood. Crypto voelt de brand omdat het VK derivatenhandel verbiedt.

Trump trapte op de rem voor een nieuwe ronde van stimuleringsfinanciering

De markten wereldwijd kenden een scherpe neergang doordat de hoop op een spoedig herstel de kop werd ingedrukt.

Crypto daalde ook omdat Britse toezichthouders de handel in derivaten verbieden en Europol de rol van crypto bij de georganiseerde misdaad noemt.

Vaarwel stieren, deze week zijn de beren aan de beurt. De markten daalden dinsdag scherp nadat president Donald Trump het voorstel voor virusbestrijding van de House Democrats ter waarde van 2,4 biljoen dollar had afgewezen.

De president kondigde het besluit aan op Twitter en zei: „We hebben een zeer genereus bod van $ 1,6 biljoen dollar gedaan en zoals gewoonlijk onderhandelt zij [Nancy Pelosi] niet te goeder trouw.“

De aandelen daalden scherp, waarbij de Dow 0,9% daalde en de Nasdaq 1% daalde.

Maar in één adem smeekte Trump het Amerikaanse Congres om snel $ 25 miljard aan nieuwe loonadministratie te verlenen aan Amerikaanse passagiersluchtvaartmaatschappijen die duizenden werknemers hebben verlof omdat de vliegreizen niet zijn hersteld.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verbranden gezamenlijk $ 5 miljard aan contant geld per maand, aangezien het passagiersverkeer op 30% van het niveau van 2019 blijft. In afwachting van een besluit van de regering zullen de grote luchtvaartmaatschappijen hun personeelsbestand in oktober met minstens 25% inkrimpen.

Download onze app voor het beste nieuws en functies binnen handbereik. Probeer als eerste de Decrypt Token en nog veel meer

Big Tech-bedrijven, waaronder Amazon, Apple, Alphabet en Facebook, die een topjaar beleefden, zagen de aandelenkoersen scherp dalen nadat de Antitrust Subcommissie van de House Judiciary een rapport van 450 pagina ’s had uitgebracht waarin werd beschreven hoe de technische giganten hun macht hadden misbruikt.

Als de aanbevelingen van het rapport in wetgeving terechtkomen, kan dit uiteindelijk leiden tot het uiteenvallen van onderdelen van de bedrijven.

„De markten waren optimistisch dankzij de ongekende stimuleringsmaatregelen van zowel centrale banken als regeringen wereldwijd, maar er heerst onzekerheid nu regeringen worstelen om COVID te onderdrukken“, zegt een woordvoerder van AAX , ’s werelds eerste digitale activabeurs die wordt aangedreven door de London Stock Exchange. .

De slechte appels van Crypto

De cryptomarkten zagen de prijzen dinsdag dalen , waarbij de wereldwijde marktkapitalisatie 2,1% daalde, een daling van $ 7 miljard. De grootste verliezers waren XRP met 4%, Binance 4,4%, Polkadot 6,4% en Chainlink 6,5%.

De sombere vooruitzichten kwamen nadat de financiële toezichthouder van het VK had aangekondigd dat het de handel in cryptoderivaten met ingang van volgend jaar zou verbieden .

“Aanzienlijke prijsvolatiliteit, gecombineerd met de inherente moeilijkheden bij het betrouwbaar waarderen van crypto-activa, plaatst retailconsumenten met een hoog risico op verliezen door de handel in cryptoderivaten. We hebben bewijs dat dit op grote schaal gebeurt ”, zegt Sheldon Mills, interim uitvoerend directeur strategie en concurrentie bij de FCA.