Institutionele rage in Bitcoin blijft bestaan – grijze schaal verhoogt 217 miljoen dollar in 1 week

Grayscale, de investeringsmaatschappij achter de Grayscale Bitcoin Trust, haalde in één week 217 miljoen dollar op. Het was de grootste fondsenwervingsweek die het bedrijf ooit heeft gehad, met als hint de snel toenemende institutionele vraag.

Barry Silbert, de CEO van Grayscale, zei:

Blij dat Grayscale onze grootste fondsenwervingsweek EVER had… $217 miljoen geïnvesteerd in de Grayscale fondsen. Ik denk dat je de commercial leuk vond!“
De record fondsenwervingsweek komt nadat Grayscale een nieuwe commerciele TV advertentiecampagne heeft gedebuteerd.

Instellingen besteden aandacht aan Bitcoin

Verschillende cijfers suggereren dat de instroom van kapitaal van instellingen in Bitcoin voortdurend toeneemt.

Het beheerd vermogen (AUM) van de Grayscale Bitcoin Up Trust schommelt rond de $3,55 miljard. Het bedrijf registreerde een instroom van $1,4 miljard in de eerste helft van 2020, voornamelijk gedreven door instellingen.

Op 15 juli, zei Grayscale:

Het aantrekken van activa is dit kwartaal aanzienlijk toegenomen met 80% meer kapitaal in vergelijking met 1Q20, wat neerkomt op 905,8 miljoen dollar geïnvesteerd in onze productfamilie. Deze recordvraag naar Grayscale producten kwart-over-kwart weerspiegelt de toegenomen vraag naar digitale activa van zowel individuele als institutionele beleggers„.

Eerder deze week kocht een miljardenbedrijf, MicroSolutions, meer dan $250 miljoen aan Bitcoin als de primaire schatkist van het bedrijf. Daarvoor kocht Grayscale ook 14.422 BTC, ter waarde van 170 miljoen dollar.

Grootschalige bulkaankopen van Bitcoin onder instellingen nemen toe, en de vraag naar institutionele producten stijgt tegelijkertijd.

Het groeiende kapitaal van instellingen die de Bitcoin-markt raken, suggereert dat de bredere financiële industrie BTC begint te beschouwen als een winkel van waarde.

De correlatie met goud versterkt de waardeverhaalopslag nog verder.

Volgens Cryptocurrency Market Data Provider Skew bereikt de correlatie tussen Bitcoin en goud een historisch hoogtepunt. Het bedrijf zei:

„Bitcoin/Gold 1 mth correlation reaching new all-time highs, giving momentum to the store-of-value narrative for BTC in these ‚money printer go brrr‘ times.“

De correlatie tussen Bitcoin en goud, vooral in een tijd waarin prominente investeerders, zoals Berkshire Hathaway’s Warren Buffett, blootstelling aan goud verkrijgen.

Op 15 augustus lieten Buffett en Berkshire Hathaway aandelen in grote banken, waaronder Goldman Sachs, vallen en kochten ze een goudmijnbedrijf Barrick Gold.

Beleggers en strategen zeggen dat Buffett’s toetreding tot de goudmarkt uiteindelijk een katalysator zou kunnen zijn voor Bitcoin. Gabor Gurbacs, een directeur van VanEck, zei:

Warren Buffett zei dat hij nooit in goud zou investeren. Hij investeerde wel in goudwinners omdat het zinvol was. Warren zei ook dat hij nooit in Bitcoin zou investeren. Ik wacht op de dag dat Warren van gedachten verandert over Bitcoin.
De samenloop van bitcoin en goudcorrelatie, de stijgende kapitaalinstroom van instellingen en de groeiende vraag naar goud maken Bitcoin schijnbaar dwingender voor instellingen.