hvorfor øker prisen og er en overhengende nedgang sannsynlig?

Bitcoin-pris bryter $ 40.000: hvorfor øker prisen og er en overhengende nedgang sannsynlig? Eksperter gir sin mening

Bitcoin-prisen stiger kraftig og kan registrere prisgevinster. Bildet viser en priskurve samt stablede bitcoins.

Bitcoin-prisen nådde en ny heltidshøyde på over $ 40.000 i dag. Mest bemerkelsesverdig, alt du tror er at for mindre enn en måned siden brøt prisen per BTC 20 000 dollar of Immediate Edge for første gang siden 2017. Faktisk har Bitcoin-prisen blitt firedoblet i verdi siden starten på sitt nåværende rally i oktober.

Alle som har jobbet med Bitcoin en stund og har prøvd å gjøre det velsmakende for venner og bekjente til gode priser på den tiden, vet altfor godt hva en vanskelig til umulig oppgave det var. Men ting er foreløpig veldig forskjellige. Disse samme menneskene ringer plutselig fra hvor som helst og spør hva som skjer med denne Bitcoin-kursen, hvorfor den stiger så sterkt og om den snart vil kollapse.

Begrunnede spørsmål, for selv om verdien av Bitcoin er åpenbar for kryptoentusiaster, er det for tiden vanskelig selv for døde kryptohandlere å vurdere om den nåværende prisen er berettiget eller ikke. Vil det fortsette å stige, eller vil det snart begynne en større korreksjon?

Vi vil ta opp akkurat disse spørsmålene i denne artikkelen og se på vurderingene fra flere eksperter.

Hvorfor øker Bitcoin-prisen for øyeblikket?

Bitcoin ble oppfunnet som en ny type elektronisk betalingssystem for bare 12 år siden. Den er basert på et internettbasert datanettverk som ingen enkeltpersoner, selskaper eller myndigheter kan kontrollere. Virkeligheten er at handelshistorien til kryptovalutaen Bitcoin er så kort, og metodene for å verdsette eiendelen er fremdeles stort sett uprøvd at ingen egentlig vet helt sikkert hva den skal være verdt nå eller i fremtiden.

Det har ikke stoppet digitale aktivainvestorer og til og med Wall Street-analytikere fra å lage Bitcoin-prisforutsigelser som varierer fra $ 50.000 til $ 400.000 eller enda mer.

Men det hele er ikke bare laget av tynn luft. Det er noen gode og forståelige grunner til at Bitcoin-prisen steg nylig. La oss nå se på noen av de viktigste av disse.

Bitcoin som en sikring mot inflasjon

Vel, institusjonelle investorer er ikke nye i seg selv, men deres etterspørsel etter Bitcoin er høyere enn noen gang før.

Mange institusjonelle kjøpere ser nå på Bitcoin som en sikring mot inflasjon. Fremfor alt har MicroStrategy gjort dette synet populært i bedriftsverdenen og utover med sine investeringer i BTC.

Bitcoins protokoll bestemmer at aldri mer enn 21 millioner BTC noen gang kan opprettes. Dette er i sterk kontrast til politikken til sentralbanker rundt om i verden, som ser ut til å „trykke seg ut“ fra den nåværende krisen. Men alle som vet en ting eller to, vet at verdien ikke kan skapes av ingenting. Dette betyr at pengemengden øker, men ikke den akkumulerte verdien av denne pengemengden. Den logiske konsekvensen av dette er at den samme verdien fordeles på flere enheter. Med andre ord: penger blir mer og mer, men samtidig mister de verdien. Det hele kalles inflasjon. Men dette er ikke lenger på den målrettede 2%.

Denne effekten forsterkes også av det faktum at økonomien har blitt lammet i mange bransjer over hele verden. Dette betyr at pengemengden for øyeblikket ikke bare øker dramatisk, men at produksjonen også reduseres drastisk samtidig. Produksjonstakten skal imidlertid vokse sammen med inflasjonen for å kunne garantere en viss prisstabilitet. Men hvis produksjonstakten faller drastisk mens pengemengden øker uforholdsmessig, kan dette få ødeleggende konsekvenser.

Store kapitalforvaltere som Tudor Investment og Guggenheim Partners har kunngjort Bitcoin-kjøp av disse grunner eller satser på priser med futureskontrakter på CME-børsen i Chicago. Selv veletablerte Wall Street-selskaper som Morgan Stanley har uttalt seg for den ledende kryptovalutaen med bullish kommentarer. For eksempel har analytikerne ved JPMorgan Chase, den største amerikanske banken, nylig prognostisert en Bitcoin-pris på $ 146.000.