Bitcoin-valaiden manipulointi – menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus

Kollektiivinen salausmarkkinat lisäävät yhä enemmän arvoa markkina-arvolleen joka päivä.

Monien kryptovaluutan haltijoiden saaman voiton myötä Santiment Analytics kuitenkin paljasti äskettäin mielenkiintoisen päivityksen Bitcoinin ja Ethereumin haltijoihin liittyvästä kertomuksesta.

Alustan havaintojen mukaan 10–1000 BTC: n välillä olevien Bitcoin-osoitteiden määrä on pudonnut tasaisesti viimeisen viikon aikana. Samaa ominaisuutta heijastivat ETH-osoitteet, joiden eetteri oli 100-10 000. Samana ajanjaksona nähtiin kuitenkin raskaita osoitteita, joihin lisättiin 1000+ BTC: tä ja 10000 + ETH: ta (vastaavasti 51 ja 17).

Voidaan spekuloida, että pienet yksityissijoittajat kotiutuvat tällä hetkellä markkinoiden korkeimmillaan, mutta johtaako markkinoiden valaiden suurempi kertyminen manipulointiin?

Bitcoin-manipulointi – menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus

Kertymisen suuruuden ymmärtämiseksi meidän on tarkkailtava alla olevaa Whale Map -kaaviota.

Vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä valaiden ostamien bitcoinien määrä vaihteli välillä 1k-10k BTC oli kohtuullinen. Massiivista pääoman sisäänvirtausta ei tapahtunut 20 000 dollarilla, mutta kertomus muuttui sen jälkeen, kun se rikkoi 25 000 dollaria.

Muutaman viime viikon aikana yhä useammat osoitteet ovat lisänneet 1k-10k BTC: tä, 51 on tehnyt niin viimeisen viikon aikana. Kun otetaan huomioon se, että lyhytaikaiset haltijat kotiuttavat rahaa, olemme mahdollisesti siirtymässä kohti keskittyvää sijoittajaryhmää, joka teoriassa kykenee hintojen manipulointiin.

Vuoden 2019 loppupuolella useat myyntipisteet viittasivat taloudelliseen asiakirjaan, joka ehdotti, että Bitcoinin härkätaistelu vuonna 2017 johtui voimakkaasta manipulaatiosta. Saman mukaan Bitfinex oli tiettävästi käyttänyt Tetheriä korottaakseen Bitcoinin hintaa vuonna 2017. Tuolloin monet ihmiset pysyivät paperin tuntumassa. Itse asiassa Alex Kruger, suosittu Bitcoin-kannattaja ja ekonomisti, oli kommentoinut, että paperi hyppäsi perusteettomaan johtopäätökseen. Hän selitti,

„Tämä ei ole poikkeuksellista, ja se voidaan selittää markkinaosapuolten kysynnällä joko dipin ostamisesta tai välitysratkaisujen vaihtamisesta pörsseihin. Se ei ole todiste markkinoiden manipuloinnista. “

Joten mikä on totuus?

Suoraan sanottuna Bitcoinin korkea taajama ei ole aivan edullinen vähittäiskauppiaalle, koska Bitcoinin tarjonta on jo vähenemässä puhuessamme. Kuitenkin manipulointi ei välttämättä ole enää Bitcoinin ongelma. Vaikka teoriassa ryhmä suuria valassijoittajia voi laukaista hintamuutostapahtuman, se ei todennäköisesti onnistu Bitcoinin nykyisen kiinnostuksen vuoksi.

Hintojen romahdus kohtaa pian ostopaineita, ja markkinat välttävät massiivisen laskun. Levityksen ollessa suurempi kuin koskaan, manipulointi ei välttämättä ole ongelma nykyisessä härkäkierrossa.